Aktuellt

Armén 500 år – 27 maj

Armémusei vän, om du har möjligheten, missa inte lördagens stora begivenhet på Gärdet enligt nedan inbjudan och länk till Försvarsmaktens hemsida!

Armémuseum finns representerad i ett tält och där finns även Vännerna som inbjuder nya medlemmar.

Sedan finns det fortfarande chans till imorgon fredag (26/5) att anmäla sig till årsmötet torsdag 1 juni 17.30 i hörsalen genom att betala 175kr till vårt pg 13 26 34-7 senast i morgon fredag enligt inbjudan i senaste Föreningsnytt.

2023 firar Sverige och Armén 500 år. I samband med detta genomförs ett stort heldagsevenemang på Gärdet i Stockholm lördagen den 27 maj.

Samtliga arméförband, frivilligorganisationer, försvarsindustrin och försvarsmateriel kommer finnas på plats under dagen. Utöver detta genomförs även uppvisningar och musikaliska framträdanden. Armén 500 år på Gärdet har något för alla.

Mer information här: https://www.forsvarsmakten.se/sv/aktuellt/uppvisningar-och-evenemang/armen-500-ar/gardet-27-maj/

Årsbok 2022 och Föreningsnytt under leverans, årsmöte torsdag 1 juni

Vår något försenade årsbok för 2022, praktverket Guide till spionernas och underrättelsetjänsternas Sverige, är på väg ut per post tillsammans med vårens Föreningsnytt, inbetalningskort och årskort för 2023. Föreningsnytt innehåller också kallelse och inbjudan till vårens årsmöte som pga ombyggnad i muséet inte kan ske förrän torsdag 1 juni. Vårens möte hamnar då mitt i firandet av Armen 500 år och som också blir tema för vårt årsmöte. Mer om det i Föreningsnytt och ett utskick per e-post den kommande helgen.

/JFT

——————–

Jan FT Mörtberg, överste (PA)

Ordförande Föreningen Armémusei vänner